27° Środa
19 Września






Mat. sponsorowane

Nowe tajskie menu w restauracji George Sand w Hotelu Mazurkas

W restauracji George Sand w Hotelu Mazurkas, który mieści się w Ożarowie Mazowieckim przy ul. Poznańska 177, wprowadzono nowe menu. Na talerzach wylądowały smaki pochodzące wprost z Tajlandii!

Klimatyczne i nastrojowe wnętrza restauracji George Sand idealnie sprawdzają się zarówno podczas romantycznych kolacji dla dwojga czy rodzinnych obiadów, jak również spotkań biznesowych. W karcie menu dominują dania inspirowane kuchnią francuską i śródziemnomorską oraz tradycyjne dania kuchni polskiej, do których Szef Kuchni dodał wiele nowoczesnych akcentów z kuchni fusion. Restauracja George Sand jest laureatem Złotego Widelca – nagrody przyznanej przez jury akcji rekomendującej warszawską gastronomię „Warszawa od kuchni”.



Nową ropozycją Szefa Kuchni – Mariusza Pietrzaka – jest autorskie menu z różnych stron świata. We wrześniu goście Restauracji George Sand mogą przenieść się w kulinarną podróż do Tajlandii.

Nasza redakcja brała udział w degustacji nowego menu. Kuchnia tajska wprowadza swojego rodzaju powiew świeżości, łączy słodkie z ostrym. A to wydaje się być idealnym połączeniem z ochładzającą się pogodą. Wśród dań tajskich można znaleźć wołowinę marynowaną w aromatycznych przyprawach na sałatce z kolorowych warzyw i mango, aksamitną zupę z mleka kokosowego z płatkami kurczaka aromatyzowaną papryczkami chilli i zieloną kolendrą lub nieco ostrzej – okoń morski marynowany w trawie cytrynowej w sosie słodko-kwaśnym. Na deser obowiązkowo należy wybrać mus z tapioki z kremem mango, który podbił nasze serca.



Kilka słów o szefie kuchni...
Mariusz Pietrzak – Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° z gastronomią związany jest od 30 lat, a z MCC Mazurkas i Mazurkas Catering 360° od 2012 r. Szkolił się m.in. pod okiem Arkadiusza Zuchmańskiego – pierwszego Polaka, który zdobył gwiazdkę Michelin.



W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r.

W MCC Mazurkas odpowiada zarówno za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. Pomysłodawca, inicjator i autor dań, które prezentowane będą w Restauracji George Sand w Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim w ramach cyklu „Kuchnie świata”.

Prywatnie ambasador polskich Mazur i miłośnik kuchni azjatyckiej.


Artykuł Sponsorowany

Podobne artykuły


baner

Komentarze | 0

captcha

Klikając "Dodaj komentarz", akceptujesz regulamin dodawania opinii.

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy - dodaj swój komentarz