16° Wtorek
16 Października

Śr

Czw

Pią

Sob


mat. prasowe

Kuchnie świata w Restauracji George Sand

W październiku zapraszamy w kulinarną podróż do słonecznej Grecji! Chyba wszyscy z nas lubią podróżować. Nawet w marzeniach przeniesienie się do innej części świata daje nam dużo energii oraz stanowi inspirację do dalszych działań. MCC Mazurkas wraz z Szefem Kuchni Mariuszem Pietrzakiem zachęcają wszystkich do podróży kulinarnych w różne regiony Europy i świata. Na jesienne dni proponują słoneczną Grecję.

Październik z kuchnią grecką w Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel to kolejna odsłona cyklu „Kuchni Świata”, który rozpoczął się  we wrześniu prezentacją dań z Tajlandii. Autorskie dania Szefa Kuchni są inspirowane przede wszystkim kuchnią śródziemnomorską oraz fascynacją Mariusza Pietrzaka podróżami … bliskimi jak i tymi w bardzo odległe rejony naszego globu. Propozycje kulinarne Mistrza zyskują wśród gości restauracji coraz większe uznanie. Na jesienne dni Restauracja George Sand proponuje wyjątkowe smaki i potrawy kuchni greckiej.

Każdy z gości znajdzie w menu greckim coś dla siebie. Wegetarianie na pewno będą zachwyceni
m.in. autorską wersją pasty z bakłażana i sera feta lub sakiewkami ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami na grillowanym halloumi. Zwolennikom potraw mięsnych proponowany jest tradycyjny talerz grillowy a miłośnikom ryb  filet z dorady z risotto bazyliowym przyrządzony na sposób grecki. Wszystkim zaś jednogłośnie Szef Kuchni poleca deser - ciasto filo pieczone w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny.

Poczuli Państwo słońce i smaki Grecji ?

Zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu  +48 22 721 47 03.
Klimatyczne i nastrojowe wnętrza restauracji George Sand idealnie sprawdzają się zarówno podczas romantycznych kolacji dla dwojga czy rodzinnych obiadów, jak również spotkań biznesowych.
 
www.mazurkashotel.pl/restauracja


ART. SPONSOROWANY
kontakt@wpr24.pl

Podobne artykuły


baner

Komentarze | 0

captcha

Klikając "Dodaj komentarz", akceptujesz regulamin dodawania opinii.

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy - dodaj swój komentarz